Pasta med rød peberfrugtspesto

Pasta med rød peberfrugtspesto

Det her er endnu en af de rigtig nemme. Har du ti minutter? Ja, så har du en lækker pastaret med rød peberfrugtspesto. Det er en ret, som jeg laver, når jeg ikke har tid til at gøre det store ud af maden (og det sker altså ret ofte), men stadig gerne vil have et lækkert varmt måltid. Sætter du pestoen sammen med en rigtig god pasta, kogt al dente, så får en en meget indbydende pastaret, som smager af meget.

Det er kombinationen af hvidløg, ristede pinjekerner og den søde peberfrugt, som giver den kraftige smag. Hvis smagen er for kraftig for dig, så skærer du bare ned for hvidløg og undlader at riste pinjekernerne. Det giver en mere mild smag.

Pasta med rød peberfrugtspesto (2-3 personer):
1 rød peberfrugt
50 g parmasan
20 g pinjekerner
1/2 dl olivenolie 
1/2 fed presset hvidløg
Pasta: fx bucatini (en tykkere form for spaghetti)
Pynt: basilikumblade

Sådan gør du:
Mens pastaen koger, laver du pestoen. Start med at riste pinjekerner på panden i lidt fedtstof (olie/smør). De skal have en gylden farve, men må ikke blive mørke. Skær peberfrugt og parmasan i mindre stykker og put det hele i blenderen sammen med pinjekernerne, olivenolie og lidt salt og peber (og evt. hvidløg). Blend det hele til en jævn pesto. Du kan blende med en stavblender i et blenderglas, det gør jeg selv. Fordel pestoen over den rygende varme pasta og pynt med basilikumblade. 

Tip: Er du til de helt nemme pastaretter, så kan jeg også anbefale fuldkornspasta med broccolicreme eller cremet pasta penne med courgetter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.