Grønkålssalat er en af mine favoritsalater. Med grønkål som base kan du variere til det uendelige. Den her grønkålssalat med pærer og brombær er fantastisk. Variationen af søde, grønne pærer og syrlig-søde brombær er bare så skøn. Vi har faktisk lavet den flere dage i træk her i huset. Når først grønkålen er købt, så er der nok til flere lækre salater. En af dagene smed jeg også fetatern og mandler i, det gjorde den bestemt ikke dårligere.
Jeg elsker at bruge en sennepsdressing til grønkål, da den lidt fede dressing marinerer de seje grønkålsblade, og gør dem dejligt medgørlige.
Grønkålssalat med pærer og brombær (2-3 personer):
3-4 håndfulde grønkål
2 pærer
1/2 agurk
5 valnødder
1 håndfuld brombær
Dressing: 2 tsk dijonsennep, 6 spsk olivenolie, 1 1/2 spsk balsamico, 1 tsk sukker, salt og peber.
Sådan gør du:
Bland finthakket grønkål med tyndtsnittede pæreskiver, tynde agurkskiver, og hakkede valnødder. Rør dressingen sammen i en lille skål, og når ingredienserne er godt blandet, fordeles dressingen over salaten. Pynt med friske brombær.
Tip: Er du mere til en klassisk og mere mild salat, så prøv den super skønne capresesalat med jordbær.
Pingback: Børnevenlige kartoffel-blomkålsdeller - Greenfoodie