En klassisk lækker smoothiebowl går man aldrig galt i byen med. Den kan spises, når som helst på dagen. Morgen, middag, aften – og som mellemmåltid, når man er sulten. Eller som mellemmåltid, når man ikke er sulten, men bare trænger til noget lækkert.
Det bedste ved en smoothiebowl er, at selvom smager som noget, der burde være forbudt, så er den faktisk sund og fyldt med en masse vitaminer og antioxidanter. Bruger du skyr i dine smoothiebowls, som jeg ofte gør, så får du også et godt skud protein.
Ingredienser 3-4 personer:
6 spsk skyr
2 bananer
1 håndfuld frosne jordbær
1 håndful frosne hindbær
1 håndfuld frosne brombær
1 spsk æblejuice eller appelsinjuice
Topping: Bananskiver, mysli, friske jordbær, hybenpulver, chiafrø og solsikkekerner.
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne i en kraftig blender, og fordel i skåle. Pynt med din favorit-topping.
På en klassisk smoothiebowl er min favorit-topping altid mysli, som giver sødme og knas, friske bær – og nogle sunde kerner, nødder eller frø. Jeg bruger ofte også hybenpulver, fordi det har sådan en fin farve op imod den lyserøde smoothie, og fordi det indeholder dejligt mange c-vitaminer (og en masse andet godt – fx stoffer der hæmmer betændelsestilstande i kroppen).
Se nogle af mine andre smoothie- og breakfastbowls for inspiration.
Pingback: Greenie med blomkål - Greenfoodie
Pingback: Smoothiebowl med havtorn - Greenfoodie
Pingback: Mango-havtorn smoothiebowl - Greenfoodie