Velkommen til Greenfoodie.dk. Her kan du opskrifter på autentisk, nem og vegetarisk hverdagsmad.
Mad i en travl hverdag skal være nemt – men nemt er ikke en modsætning til lækkert. Missionen med Greenfoodie.dk er at vise, at grøn mad kan være begge dele.
Du kan finde opskrifter på vegetarisk mad til morgen, middag og aften. Du finder også bud på sunde snacks, brød og søde sager.
Mad er ikke et snorlige gøremål
Jeg hedder Camilla, og jeg har været vegetar hele mit liv (det hed kræsen, da jeg var lille 😊), så jeg er temmelig gode venner med det grønne køkken. Men ikke alle har det sådan.
Jeg har mødt mange, som synes, at det der med retter uden kød faktisk er svært. For hvordan laver man egentlig mad, når kødet ikke er hovedingrediensen? I retterne på Greenfoodie.dk gælder det ikke om at finde erstatning for kødet. Her udforskes, hvad det grønne køkken kan tilbyde i sig selv.
For mig er madlavning en kreativ proces og ikke et snorlige gøremål, der altid fører samme sted hen. Mad handler ikke om perfektion. Det handler om glæde og god smag. Ikke alle føler sig ”krea” i en travl hverdag, og de fleste kender det med at stå og glo ind i køleskabet og føle sig fuldstændig idéforladt. Det er så her Greenfoodie.dk kommer på banen. De fleste retter er nemme og kræver ingen specialiserede ingredienser.
En dybere mening med det hele
Idéen til Greenfoodie.dk udspringer af den heftige klimadebat, som opstod i forbindelse med folketingsvalget i 2019. Jeg fik lyst til at bidrage til debatten og vise, at det at vælge en mere bæredygtig livsstil ikke behøver at handle om fravalg og sur fornægtelse af alt, hvad der er godt i denne verden. Vegetarisk mad smager godt, og det er nemt at lave. Og hvad bedre er, så er der store fordele at hente i forhold til klima og dyrevelfærd, hvis man lever grønnere. Selv et par kødfrie dage om ugen, gør en forskel.
I mit hjem er vi to voksne og to børn – og mor (mig) er den eneste vegetar. Det er nu aldrig et issue, for jeg laver maden, og de spiser den. For det smager godt 😊 Min kæreste laver nogle gange fisk til børnene – og min mor kommer med kødboller og frikadeller, som vi fryser ned, og supplerer det grønne med en gang imellem. Ingen får tvunget vegetarisk livsstil ned over sig, og børnene spiser også kød i institutionen. Mit krav er, at kødet som minimum skal være økologisk. Økologi handler nemlig også om dyrevelfærd, da kravene til dyrenes levestand er højere i det økologiske landbrug.