Linsesuppe med blomkål og pastinak

Linsesuppe med blomkål og pastinak

Vi laver mange supper her i huset – og den her linsesuppe med blomkål og pastinak hører vel egentlig til i kategorien “tøm køleskabet”.  Men de kan altså noget de her proteinfyldte supper med mange grøntsager. De mætter godt, og man får en god fornemmelse af sundhed. Og så kan man nemt bruge resten af suppen som sovs til ris eller pasta dagen efter. Det er så genialt med mad til to dage – og så til to forskellige retter.

Linsesuppe med blomkål og pastinak:
1/2 blomkål
2 pastinakker
2 kartofler
1 porre
2 dl grønne linser
3 dåser flådede tomater
Ca. 1 l grøntsagsbouillon 
3 fed hvidløg
Salt, peber og olivenolie 

Topping: Ricotta blandet med flydende chili (el.  chiliolie)

Sådan gør du:
Hak hvidløg og porre, og steg i olivenolie et minuts tid, før du tilsætter de hakkede pastinakker, kartofler og blomkål. Vend grøntsagerne med løgene og tilsæt de flådede tomater, grøntsagsbouillon og grønne linser. Krydr med salt og peber. Suppen skal koge ca. 35 minutter. Blend suppen og tilføj evt. ekstra bouillon eller vand – du kan selv afstemme, hvor tyk suppen skal være. Ved servering toppes med ricotta vendt med flydende chili.

Tip: Hvis du er til linsesupper, så prøv også nem tomatsuppe med røde linser eller grøntsagssuppe med bladselleri og røde linser.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.