Hvidkålssuppe med ingefær

Hvidkålssuppe med ingefær

Kender du det, at det hvidkål, du synes var en god ide at købe, fordi det er mega sundt, bare synes at fylde hele køleskabet i ugevis? Det ligger bare der og tager plads og minder dig om, at overskuddet til lange grøntsagssnitte-sessioner bare ikke lige er slået til. Men egentlig er det lidt dumt, for snittearbejdet tager ikke ret lang tid med en god kniv – og når man får en suppe som den her lækre hvidkålssuppe med ingefær ud af det, så er det alle anstrengelserne værd. Man får nemlig en let suppe med sprøde strimler og god smag. Suppen får en dejlig mild og cremet smag, når du topper med lidt flødeost. Det er godt! Og jeg elsker undertonerne af ingefær og hvidløg sammen med kålen. Yum.

Hvidkålssuppe med ingefær (4 personer):
1000 g hvidkål 
150 g porrer
200 g kartofler
3 fed hvidløg
2 tsk frisk hakket ingefær
ca. 1,5 l grøntsagsbouillon 
1 dl mælk

Sådan gør du:
Hak hvidløg, ingefær og porrer og steg i gryden med lidt olie et minuts tid, før du tilsætter kartofler og hvidkål. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker før de kommes i gryden. Hvidkålen snittes fint, og undgå for meget af den hårde stok. Kog 20-25 minutter, og fisk kartofler og eventuelt større stykker kål over i et blenderglas. Giv det en gang med stavblenderen, og hæld massen tilbage i gryden for at jævne suppen lidt. Den skal stadig være lidt tynd i det, men toppingen med flødeost jævner også ved servering. 

Tip: Du kan finde andre lækre supper under supper

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.