Grov bulgursalat med edamamebønner

Grov bulgursalat med edamamebønner

Sommervarmen kalder på et let aftensmåltid. For mig er det ofte en god salat. Den her bulgursalat med edamamebønner og sambal oelek-dressing er en nylig favorit, da jeg er gået hen og blevet grundigt forelsket i grov bulgur. Et stærkt tvist med sambal oelek i dressingen er skønt, men det skal ikke være for voldsomt. Man skal bare mærke varmen i salaten. Det bedste ved at lave en bulgursalat er, at børnene bare kan spise bulguren, hvis de ligesom mine synes, at grønt godt kan blive for meget.

Grov bulgursalat med edamamebønner (2 personer):
12 spsk kogt grov bulgur
1 gulerod
50 g edamamebønner 
8 solmodne tomater (fx san marzano)
1/2 agurk
Persille

Dressing:
2 spsk olivenolie
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk akaciehonning
1 tsk balsamico
Salt og peber

Sådan gør du:
Hak gulerødder, tomater og agurk, og vend det sammen med den kogte bulgur (følg anvisninger på posen). Bulguren må godt være lun, når du bruger den. Når edamamebønnerne er optøet og klar til brug (se posen), vendes de i salaten. Overhæld salaten med den sammenrørte dressing og pynt med persille. 

Hvis du er veganer, kan du sikkert udskifte akaciehonningen med ahornsirup. Jeg har dog ikke prøvet endnu – men det skal jeg have gjort. 

Tips: Tjek lige min opskrift på bagt havregrød med rabarber-jordbærkompot, hvor jeg bruger grov bulgur. Det smager så lækkert, så det kan godt betale sig at koge lidt ekstra bulgur, så du også kan smække den bagte lækkerhed sammen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.