Green bowl med sennepsdressing er en meget enkel ret. Jeg elsker det enkle – og her bliver det bare ikke meget mere enkelt. Alt, du skal gøre, er at skære grønt ud og placere det i en skål – og så er du klar til at spise.
Hummus kan købes færdiglavet, hvis det skal være nemt, æggene koger færdige på ni minutter, og sennepsdressingen får du en opskrifts på nedenfor.
Opskrift 1-2 personer:
2 håndfulde ruccula
1/2 rød peberfrugt
10 cm agurk
1/2 dåse majs (lille dåse)
8 cherrytomater
1 avocado
1 æg
4 spsk hummus
Sennepsdressing:
2 tsk Dijon sennep
6 spsk olivenolie
1 1/2 spsk balsamic
1 tsk sukker
lidt salt og peber.
Sådan gør du:
Skyl ruccolaen grundigt og brug det som bund i din green bowl. Skær peberfrugt og agurk i fine tern, og placer det på salaten sammen med majs og tomater skåret i halve. Skræl avocadoen og skær i skiver. Placer den og et halveret æg på salatbunden, og hæld dressing på.
Vær opmærksom på, at sennepsdressingen skal røres godt sammen, før du hælder den over salaten. Den skal røres, indtil alle ingredienserne “flyder sammen” og ikke skiller mere.
Sennepsdressingen er stærk, og opskriften er på en dressing til en stor salat, så dosér med let hånd, hvis du prøver det for første gang. Sennepsdressing er en tilvænningssag for nogen (læs: mig). Så hvis du ikke er til sennep, så kan du bare servere green bowl med sennepsdressing uden sennepsdressing 🙂
Tip: Prøv at servere “det grønne fyld” til pitabrød på samme måde som en green bowl. Det er bare så meget mere appetitligt – og man spiser jo med øjnene. Du kan også servere små sunde nøddebrød til.
Bonusinfo: Green bowl kan også kaldes for goddess bowl eller buddha bowl. De er fleste er veganske – og denne her version er vegansk, hvis du fjerner æggene.