Græsk yoghurt med æblekompot, mandler, honning og friske mynteblade smager afsindigt godt. Med en kold kaffe ved siden af, føler man sig hensat til en café ved stranden i Grækenland. Det kan spises både som morgenmad, snack eller dessert – også selvom det faktisk mest smager som en lækker dessert.
Den søde honning-æble-vaniljesmag komplimenterer den friske mynte helt utroligt godt, så det smager af mere uanset, om du laver det til morgenmad, mellemmåltid eller dessert.
Æblekompot 5 portioner:
3 store æbler (eller 4 små)
1 tsk sukker
1/2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du:
Skræl æblerne og skær dem i store tern. Put dem i en lille gryde og dæk med vand. Kog æblerne, indtil de kan moses med en gaffel (afhængigt af æblet så et sted mellem 2-5 minutter). Jeg kan godt lide, at æblerne har bid, men det er smag og behag. Hæld vandet fra og tilsæt sukker og vaniljesukker.
Du kan opbevare din æblekompot i et opbevaringsglas med et tætsluttende låg i køleskabet et par dage – vent med at sætte låget på, indtil kompotten ikke længere er varm.
Du kan bruge skyr i stedet for græsk yoghurt, hvis du foretrækker det. Så får du lidt ekstra protein: der er ca. 5 gram protein pr. 100 gram græsk yoghurt, hvorimod der ca. 11 gram i skyr.
Tip: Når du nu har græsk yoghurt i køleskabet, hvorfor så ikke lave tzatziki som tilbehør til aftensmaden? Og du kan jo lade græsk yoghurt med æblekompot være desserten.