Grøntsagssuppe med bladselleri og røde linser

Grøntsagssuppe med bladselleri og røde linser

Det bedste ved regnvejr er, at man kan samles om en varm suppe ved middagsbordet. Og det bedste ved suppe er, at man hurtigt og nemt kan få spist rigtig mange skønne, sunde grøntsager. Den her grøntsagssuppe er med bladselleri og røde linser – en tyk suppe (næsten som en dahl) med en topping af forårsløg og grønne asparges. En god kraftig suppe på en våd og blæsende sommerdag. 

Grøntsagssuppe med bladselleri og røde linser (4 personer):
1 løg
5 gulerødder 
6 bladselleri
1/2 blomkålshoved
125 g røde linser 
1 dåse flådede tomater
2 fed hvidløg
1 tsk hakket ingefær
7,5 dl grøntsagsboullion
Salt, peber, basilikum, chili
Olivenolie

Topping:
8 grønne asparges
2 forårsløg
10-15 blade fra bladselleri
Flødeost 

Sådan gør du:
Hak løg, hvidløg og ingefær, og steg det i olivenolie et minuts tid, før du tilføjer de andre grofthakkede grøntsager. Tilføj flådede tomater og grøntsagsbouillon og kog i ca. 25 minutter. Blend suppen efter behov og smag til med krydderier. Kog asparges ca. 5 minutter og hak i små skiver, som du blander med hakket forårsløg og bladene fra selleristilkene. Ved servering topper du suppen med aspargesblandingen og lidt flødeost. 

Du kan blende suppen efter behov. Alt efter om du ønsker den grov eller fin – og du kam tilføje lidt mere væde, hvis du ønsker en tyndere suppe. Du kan også helt lade være at blende, så kan du også bruge suppen som en gryderet til ris. Du bestemmer.

Tip: Hvis du er vild med røde linser, så prøv også denne nemme tomatsuppe med røde linser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.