Chokolade-banan muffins uden smør og med en topping, der består af flødeost blandet med ribskompot. Yum, siger jeg bare. Det kan noget. Specielt toppingen smagte så skønt – syrligt og sødt på samme tid. Og farven er da bare ikke til at stå for. Der er ingen tvivl om, at den topping vil være at finde på en kage til min fødselsdag. Måske det bliver på mindre sunde muffins eller en chokoladekage med en masse smør i – for man har jo kun fødselsdag en gang om året. Så lad grisen danse. Nå, men denne opskrift på chokolade-banan muffins uden smør var et kæmpe hit hos børnene. So here goes:
Chokolade-banan muffins (12 stk):
2 æg
2 bananer
250 gr mel
100 gr sukker
25 gr smeltet chokolade
25 gr hakket chokolade
1/2 dl mælk
3 tsk kakaopulver
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 spsk nutella
Topping:
100 flødeost
100 gr ribs
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
Frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker sammen, før du rører de resterende ingredienser i. Kom dejen i muffinforme, og bag i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Mens muffins er i ovnen, kommer du ribs i en gryde og koger dem op sammen med sukker og vaniljesukker. Når kompotten er kølet af og blendet med en stavblender, vendes det sammen med flødeost og puttes i en sprøjteposen med en lille tylle. Når muffins er ude af ovnen og kølet en smule, kan du pynte med toppingen. Slut af med at drysse med lidt frysetørret hindbær.
Tip: Hvis du er vild med banan i bagværk – så prøv også det her lækre bananbrød.
Pingback: Bradepandekage med lemoncurd - Greenfoodie